Metsänlannoitus

Metsänlannoitus on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Puuston nopeampi kasvu aikaistaa sekä harvennuksia että päätehakkuuta – ja samalla näistä saatavia tuloja.

Kohde
Kasvatusmetsä
Ajankohta
Puukaupan jälkeen
Pyydä tarjous
Metsää lannoitetaan helikopterilla

Puuston nopeampi kasvu

Puuston nopeampi kasvu aikaistaa sekä harvennuksia että päätehakkuuta – ja samalla näistä saatavia tuloja. Lannoitus vauhdittaa puuston kasvua 6–10 vuoden ajan ja tuo 12–20 m3/ha lisää puuta.

Investoinnin saa nopeasti takaisin

Tyypillisesti metsänhoitoon tehtyjen investointien satoa joutuu odottamaan jopa seuraavaan sukupolveen asti. Lannoitukseen investointi sen sijaan näkyy lannoittajan omissa metsätuloissa jo seuraavassa puunkorjuussa.

Korjaa maaperän ravinnetasapainon

Joidenkin ravinteiden, esimerkiksi boorin, puutos aiheuttaa puuston kasvuhäiriöitä. Häiriöt näkyvät sekä kasvunopeudessa että suoranaisina laatuvikoina. Lannoituksella voidaan korjata maaperän ravinnetasapainoa.

Hyvin kasvava metsä sitoo enemmän hiiltä

Metsän lannoitus on myös ilmastoteko. Lannoituksen tuoma kasvunlisäys sitoo jopa 10 tonnia hiilidioksidia hehtaarille sen lisäksi, mitä metsä normaalisti kasvaessaan sitoisi.

Lannoituskulut voi vähentää metsäverotuksessa

Metsänlannoituksesta aiheutuneet kustannukset ovat vähennyskelpoinen menoerä metsäverotuksessa. Lannoitus on hyvä tapa sijoittaa osa metsätuloista takaisin metsään kasvamaan korkoa. Lannoitus lisää puun määrää metsätilalla ja tilan arvo kasvaa, mikä hyödyttää myös seuraavaa sukupolvea.

Tilaa palvelu

Lähetä tarjouspyyntö

Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.

Tilaa OmaMetsän kautta

OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.

Soita tai lähetä sähköpostia

Asiakkaidemme kokemuksia

  • Uutena MHY asiakkaana kuolinpesän kautta olen saanut erittäin asiantuntevaa palvelua.

    Päivi A.22.04.2024

  • Nopea, ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu.

    Timo P.22.11.2023

  • Erittäin hyvä paikallisten olosuhteiden ja asioiden tunteminen on suuri etu.

    Pentti M.18.08.2023

Lisää puuta ja äkkiä!

Juha Huttunen

Valtakunnallinen

Kasvaisipa metsäni enemmän puuta ja nopeammin. Tuon toiveeni jakavat lisäkseni varmasti moni metsänomistaja. Maanmuokkaus, jalostetun taimimateriaalin käyttäminen ja oikea-aikaiset taimikonhoidot ja harvennukset ovat tie parempaan kasvuun. Tuo hyvän metsänhoidon valtatie on helposti muutettavissa moottoritieksi ja se temppu tehdään metsänlannoituksell

Lannoituksella lisää tuohta

2024 © Metsänhoitoyhdistykset