Autamme myös metsäomaisuuden hallinnoinnissa

Autamme myös metsäomaisuuden hallinnoinnissa

Metsänomistaminen

Metsänomistajana pääset pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja. Metsänomistajan eteen voi tulla tilanteita, joissa tarvitsee tietää metsätilan arvo tai mietit vaihtoehtoisia tapoja metsien hyödyntämiseen. Myös metsäverotus koskettaa jokaista metsänomistajaa vuosittain. Tältä sivulta löydät metsänomistamiseen liittyvää tietoa. Muista myös, että Metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijat ovat aina valmiita auttamaan!

Palvelut

Metsäsuunnitelma

Metsäsuunnitelma

Metsäsuunnitelma on metsänomistajan käsikirja metsien hoitoon. Metsäsuunnitelman avulla voit hoitaa metsiäsi helposti, kestävästi ja taloudellisesti kannattavasti. Suunnitelmasta löydät tiedot puustosta, metsänhoitotarpeista, arvokkaista elinympäristöistä sekä mahdollisuuksistasi puun myyntiin. Metsäsuunnittelijamme laatii suunnitelman sinun metsäsi lähtökohdista, omien tavoitteidesi mukaisesti.

Tutustu
Metsäverotus

Metsäverotus

Tarvitsetko apua metsäveroilmoituksen tekemisessä? Metsäveroilmoituksen laatiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa kuin Metsäveropalvelumme avulla. Asiantuntijamme laativat sekä metsätalouden veroilmoituksen että arvonlisäveroilmoituksen kädenkäänteessä. Sinulle palvelu on helppo valinta ja metsäverotus tulee hoidettua ajallaan ja oikein.

Metsätilan arvo

Metsätilan arvo

Mikä on metsäkiinteistön arvo? Useimmille ihmisille tulee elämän varrella tilanteita, joissa joutuu selvittämään omaisuuden arvoa. Tyypillisiä tilanteita ovat perunkirjoitukset, ositukset, vakuusarvo rahoittajalle, myynti tai ostaminen. Metsäarviolla on arvopäivä, jolloin arviossa oleva arvo todetaan. Arvio laaditaan juuri tuon arvopäivän tilanteen mukaan. Metsänhoitoyhdistyksen Metsäarviokirja perustuu aina maastokäyntiin. On tärkeää saada oikea tilannekuva puuston määrästä, suojeltavista kohteista ja metsänhoitotilanteesta, jotta metsän hinta on mahdollisimman totuudenmukainen.

Sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdos

Metsäomaisuuden hallinnointiin liittyy useita juridisia, verotuksellisia ja metsänhoidollisia seikkoja, joiden vuoksi metsäomaisuuden siirto seuraavalle sukupolvelle kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, huolellisesti ja harkiten. Parhaan lopputuloksen saat, kun jatkajapolvi otetaan heti alusta alkaen suunnitteluun mukaan. Asiantuntijamme ovat apunasi ja tukenasi kaikissa sukupolvenvaihdoksen vaiheissa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset